Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

10.06.2026. 10:56:32
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: Jačina signala (thor /intelsta 10-02)  (Pročitano 4962 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže botastejem

• Junior clan
  • *
  • Like: +4/-0

Jačina signala (thor /intelsta 10-02)
« poslato: 26.04.2008. 08:34:28 »
zanima me koja vam je jačina signala... meni je jačina oko 70 % a kvalitete oko 82%. inace zivim u zg pa me zanima da li je to maksimum kaj se moze naci ili moze biti i veca???
Alma 2200 HD

Van mreže VLADIX

• www.vladix.net
  • Administrator
  • Super clan
  • *
  • Like: +96/-4
  • Pol: Muškarac
    • VLADIX.NET

Odg: Ja?ina signala (thor /intelsta 10-02)
« Odgovor #1 poslato: 26.04.2008. 10:04:12 »
kod mene je, zavisno od transportera, od 55-65 jačina

Van mreže mix

• VIP
  • Iskusan
  • *
  • Like: +36/-2
    • sat-hr forum

« Odgovor #2 poslato: 26.04.2008. 19:16:54 »
Kvaliteta 82. To ti je super. Ovisi i o transponeru kao što kaže vladix. Ali ovisi i o nagibu i veličini antene.
Kathrein UFS910 HD (HDD 80GB)
SkyStar2

Van mreže Maverick

• Admin 2
  • Super clan
  • *
  • Like: +135/-9
  • Semper Fidelis...Without Fear

« Odgovor #3 poslato: 26.04.2008. 20:23:30 »
Na oriđiđi Humaxu i Digijevoj anteni kvaliteta i jačina su 87 i 80. Ali, radi bez problema i s puno slabijim signalom. ;)

Van mreže marre

• Moderator
  • Iskusan
  • *
  • Like: +26/-4
  • Burning ring of fire...

« Odgovor #4 poslato: 20.08.2008. 16:04:01 »
Joj...    mene je to jucer mucilo,mislim...      oko sat vremena sam na krovu okretao antenu,i...    na kraju sam odustao!!!
A pocelo je to ovako...    imam monoblok LNB za Astru i Hot,razmak je IDENTICAN kao i izmedju Nilesata i Thora,dakle 6.2* Pa...     po toj matematici bilo je potrebno "samo" zarotirati antenu za 20* zapadno i...     dobijem DIGI,Art i Showtime!!! Ali....      neco to tako lako,mislim...     podesim ja u reciveru ama bas SVE kako treba,nadjem signal na Nilesatu,pa...     prilicno jak,mislim da je jacina/kvaliteta bilo 72/82!!! A na Thoru SVE u crvenom!!! Jacina/kvaliteta ISTO kao na Nilesatu ali CRVENO...      nervirao se ja,pokusavao mic po mic i na kraju odustanem,vratim na Astru i Hot!!!
Znam da kazu da je Thor 0.8* tesko uhvatiti,ali...     kod mene ne da je bilo tesko nego NEMOGUCE!!! Mozda mi je Antena malog precnika (90cm),ali nije mi opet jasno,isti signal (jacina) i kvaliteta ka na Nilesatu,ali NECE DA POZELENI!!!
Jresam li ja nesto pogresio!!!???

Mislim...    dosadile mi Premiere i Polsat pa bih sada malo da menjem ali ne ide!!! 
« Poslednja izmena: 20.08.2008. 16:06:05 marre »
Metabox 2 original,antena 90cm,LNB 0.1db.+ motor

Van mreže guns n roses

• Admin 2
  • Super clan
  • *
  • Like: +105/-1

« Odgovor #5 poslato: 20.08.2008. 16:14:38 »
Citat
Joj...    mene je to jucer mucilo,mislim...      oko sat vremena sam na krovu okretao antenu,i...    na kraju sam odustao!!!
A pocelo je to ovako...    imam monoblok LNB za Astru i Hot,razmak je IDENTICAN kao i izmedju Nilesata i Thora,dakle 6.2* Pa...     po toj matematici bilo je potrebno "samo" zarotirati antenu za 20* zapadno i...     dobijem DIGI,Art i Showtime!!! Ali....      neco to tako lako,mislim...     podesim ja u reciveru ama bas SVE kako treba,nadjem signal na Nilesatu,pa...     prilicno jak,mislim da je jacina/kvaliteta bilo 72/82!!! A na Thoru SVE u crvenom!!! Jacina/kvaliteta ISTO kao na Nilesatu ali CRVENO...      nervirao se ja,pokusavao mic po mic i na kraju odustanem,vratim na Astru i Hot!!!
Znam da kazu da je Thor 0.8* tesko uhvatiti,ali...     kod mene ne da je bilo tesko nego NEMOGUCE!!! Mozda mi je Antena malog precnika (90cm),ali nije mi opet jasno,isti signal (jacina) i kvaliteta ka na Nilesatu,ali NECE DA POZELENI!!!
Jresam li ja nesto pogresio!!!???

Mislim...    dosadile mi Premiere i Polsat pa bih sada malo da menjem ali ne ide!!!
thor je jako teško naći ručno ustvari nemoguća misija a problem je u tome što za thor sat antenu moraš pomaknuti za jedan stupanj prema dolje znači nilesat i thor na monobloku isto nemoguće,ja sam mučio isto muku izmišljao toplu vodu i na kraju uzeo motor-poz

Van mreže mix

• VIP
  • Iskusan
  • *
    • sat-hr forum

« Odgovor #6 poslato: 20.08.2008. 16:20:12 »
Nije ti nagib isti. Spusti malo antenu. Ja sam uspio nekako podesit nagib između pa sam vidio i astru, HB, Eurobird, Thor, Nilesat, sirius, astra 23.5 i astra 28.2, čak je i badr radio ali na signalu od 30%, ali je radio. Treba dosta vremena za naštimavanje, ja sam skoro svoju bacio dolje  :D :D :D
SkyStar2

Van mreže mix

• VIP
  • Iskusan
  • *
    • sat-hr forum

« Odgovor #7 poslato: 20.08.2008. 16:21:40 »
da dodam, nije to sa toliko lnb-ova na jednoj 90 cm anteni nego sa starijim prepravljenim motorom koji nema za podešavanje nagiba
SkyStar2