Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

09.02.2012. 06:11:55
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: Pomoc  (Pročitano 913 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže scoobydoo

• Globalni moderator
  • Super clan
  • *
  • Like: +34/-5
  • Pol: Muškarac
  • Dežurni zajebant Vladix foruma, Antilaser Team HR

Odg: Pomoc
« Odgovor #15 poslato: 07.02.2010. 23:11:39 »
S obzirom da ti je box mrtav, pretpostavljam da ova opcija neće ići....
Kao što i napisah.......  ;D

Van mreže brzi25

• Senior clan
  • *
  • Like: +1/-0

« Odgovor #16 poslato: 08.02.2010. 22:19:48 »
Probacu ovo sve.Dream je kao mrtav i stalno mi pokaze poslije flach erese da ima neku gresku,a image uleti bez problema.Po mom nekom misljenju ostane nesto u dreamu,kao da ne obrise sve.To mi je od prijatelja,pa smo probali sa team viewerom,ali nisam nista uspio.Poslace mi postom,pa cu probati i ovo sto ste mi pisali.Hvala svima na pomoci

Van mreže MoMo

• Junior clan
  • *
  • Pol: Muškarac
    • www.terra.net.ba

« Odgovor #17 poslato: 09.02.2010. 17:24:03 »
Ima li jos neko kakvu ideju ili je za bacanje rec?
Evo postavit cu dream up1.3.3 pa pokusaj sa njim a ako odradis upisi IP i onda mozes sa flesvizardom 6.3 ubaciti bekap.
Sa njim sam ispravio par slicnih gresaka,tj brisanje(erase) pa ponovo konektovanje pa flesovanje i ako imas neki bekap onda ga sa fw6.3 ubaci.
Ovo je neko moje iskustvo pa probaj i sretno.

Van mreže brzi25

• Senior clan
  • *

« Odgovor #18 poslato: 30.03.2010. 18:11:11 »
Evo me opet.Dobio sam ovaj resiver dm 500s i spreman sam za eksperimentisanje.Dream je mrtav,ustvari radi zelena dioda.Probao sam licno sve ovo,ali isto se dogodi.Kada pritisnem flach erese pali se i gasi crvena dioda i pred sam kraj kada se napuni gotovo do kraja,onda stane da se pali i gasi crvena dioda na par sekundi i ispise ovu gresku " flach erese failed,box vill be unusable now.Znaci svako ko ima ideju neka napise da probam,jer nista se nemoze vise razvaliti.Ako ne uspije probao bi i JTAG.Ako ima neko upustva i shemu kabla da probam i to.Radio sam na opticumu JTAG,tako da sam specijalac za to.Heheheheh.

Van mreže paldo

• Junior clan
  • *
  • Like: +0/-0

« Odgovor #19 poslato: 02.05.2010. 21:50:25 »
Pozz svima !
Brzi25 ovakav problem sam imao prije desetak dana i meni se pojavila greška prije kraja i nikako da programiram 500s.
i jedno jutro kada je bio hladan prvi put sam uspio i poslije toga se svakih pet minuta isključio sam iz routera, i kada sam puhnuo u njega sa lijeve strane procesora na jedan mali šips ponovo se uključio u router, poslije toga sam mu ugradio ventilator za hlađenje i sada ga mogu programirati bez problema i radi super.
Ti kada ga programiraš skini mu poklopac da dobije malo zraka i puhni par puta u njega dok program ne završi i sigurno češ uspijeti.