Ovako ljudi... ima malog napretka ali to nije to!
Najpre... sinoć sam još probao sa Metadreamom ali ista meta isto odstojanje,sve odradi kako treba,ispiše "good" i onda opet zaglavi na "strt". I onda sinoć to napustih o odoh spavati.
A jutros videh šta je Veca napisao i skinem taj soft koji je postavio
eMETABOX2_ver4-04,učitam ga i reciver proradi

!!!
Posle njega probam da učitam zadnji Dreamsoft za koji sam SIGURAN da rec. radi sa njim,sve bude OK,ali onaj moj problem sa početka se opet pojavi,signal/kvaliteta 0 (nula) i treperi taj broj nula,što pre nije bio slučaj dok je rec radio kako treba,a što mi se pojavilo nakon učitavanja MTG-a i dovelo do ove moje patnje.
Antena mi je vraćena u početni položaj,najbliže tome mi je Astra 19.2°e ali ništa od signala,opet sve nula signal bar potpuno prazno,ništa nije čak ni malo crveno,a sve sam podesio kako treba u recu,odnosno kako je bilo i pre!
Onda pomislih da probam sa onim koracima kako je Veca rekao;uradim factory resetna Dreamsoftu,učitam onda opet eMETABOX2_ver4-04 onda učitam posle njega onaj soft sa početka koji mi je predložio Vvidak11 dreamsoft1.30_3224 što je rako da mu u 90% slučajeva popravlja signal,a koji je kod mene (jer kažu da pre toga nisam uradio factory reset) i zaglavio rec. na "strt" i opet isto,rec. zaglavljen na "strt",pomislih da sam pogrešio korake,probam onda opet od početka;najpre eMETABOX2_ver4-04,reciver se probudi,onda dreamsoft1.30_3224 i opet isto,rec. zaglavljen na "strt",tako da taj zadnji soft kod mene u bilo kojoj kombinaciji ne prolazi!!!
Onda opet eMETABOX2_ver4-04,onda posle njega Dreamsoft 1.4.4.8 (zadnji) sada se vraćamo na početak,sve radi kako treba osim signala,on je i dalje na nuli,ta nula treperi (a pre nije) i uz sva podešavanja u recu i okretanje antene (motorom) neće da ubode astru i signal na njoj,pre mi je signal tu bio najjači,oko 84%.
Tako da ljudi ja više ne znam šta bih mogao,vi pogledajte šta sam uradio pa predlažite daljne korake,
čujemo se posle!
POZDRAV

!!!